Pigmentpletter i ansigtet er et almindeligt fænomen. Pigmentering kan være medfødt, erhvervet eller aldersrelateret. Vi fortæller dig, hvordan du fjerner alderspletter i ansigtet og på kroppen.

 

Årsager til alderspletter

Pigmentpletter er områder af huden , der er mørkere på grund af overskydende melaninproduktion. Det mørke pigment dannes i melanocytter – de celler, der er ansvarlige for produktionen af ​​melanin; det overføres til overfladen af ​​epidermis af keratinocytter – hovedcellerne i stratum corneum af epidermis.

Den mest almindelige årsag til pigmentering er overdreven eksponering for UV-stråling eller efter 50 år. Lad os se på, hvordan denne eller den type plet ser ud, og hvad der forårsager dens udseende.

 

Hyperpigmentering kan ikke kun i ansigtet, men også på ryggen og andre dele af kroppen, hvor huden er tættere og ikke reagerer så godt på kosmetiske former, ved hjælp af æstetiske hardwaremetoder og injektioner.

Sådan slipper du af med alderspletter i ansigteto Yves rocher Dag Og Natcreme Mod Rynker 75 Ml 2474489 09415 large
Day and day night cream meet rynker - 75 ml
Kr. 239,00

Sådan slipper du af med alderspletter i ansigteto Magasin Biotherm Blue Therapy Eye Cream 71024393 AAPE40 large
Biotherm blue therapy eye cream
Kr. 239,40
Typer af alderspletter
 • Fregner (ephelider) er små brune pletter med en diameter på 1-2 mm, hovedsageligt placeret på åbne dele af kroppen: ansigt, arme, nakke, skuldre. Som regel opstår fregner i en ung alder og vises i perioden med aktiv sol (forår-sommer), lysner med begyndelsen af ​​efteråret og kan forsvinde helt om vinteren. Jo mere intens udsættelse for ultraviolet stråling på huden, jo mørkere fremstår efeliderne
 • Muldvarpe og nevi er den mest almindelige form for pigmentering, der findes hos enhver person på forskellige dele af kroppen, inklusive på hovedet, uanset alder, men modermærker er især aktive hos ældre mennesker. Nogle nevi bør observeres sammen med en hudlæge – hvis muldvarpen øges i størrelse, ændrer farve og form, er der risiko for at udvikle melanom.
 • Solar lentiginer er store pigmentpletter fra 2 til 20 mm i diameter, ovale i form med klare grænser. Lentigo opstår på grund af overdreven eksponering for ultraviolet stråling på huden, men i modsætning til fregner er pletterne statiske og falmer ikke i den kolde årstid. Gule pletter under øjnene er også ofte forbundet med overdreven soleksponering og vævsdehydrering. Lentigopletter betragtes som aldersrelateret pigmentering og optræder ofte i stedet for fregner.
 • Melasma (chloasma) er en type hyperpigmentering, der viser sig i form af store pletter af uklar form, der hovedsagelig er placeret på panden, hagen og børnene. De står ofte på baggrund af hormonelle ændringer i kroppen hos kvinder, for eksempel under graviditet. Melasma kan øges efter solbadning og forsvinde, når hormonniveauet balancerer.
 • Post-acne er en atrofisk post-inflammatorisk huddefekt, der opstår på stedet for acne: på brystet, underarmene, ryggen og ansigtet. Disse er vedvarende forandringer i huden, der er dybden af ​​​​skaden på epidermis, styrken af ​​dens betændelse og utilstrækkelige evner til selvregenerering. Aknemærker kan følge en person gennem hele livet eller forsvinde over tid takket være æstetiske kosmetiske procedurer.

 

Sådan slipper du af med alderspletter i ansigtet ved hjælp af kosmetik

Hvis du oplever pigmentering, er det første, du bør gøre, at kombinere solcremer i din skønhedsrutine , der reducerer transporten af ​​nyt melanin i cellerne og lysner kosmetik. Ekspert dermatovenereolog Alexander Prokofiev fortæller, hvordan du kan slippe af med alderspletter i ansigtet og hvordan man behandler dem derhjemme.

 

Sådan slipper du af med alderspletter i ansigteto Foetex Cerave facial hudpleje Moisturising lotion 46061164 large
Cerave facial skincare moisturising lotion
Kr. 115,00

Sådan slipper du af med alderspletter i ansigteto Bahne Sokind Pure Kindness Brystvortecreme 56897182 shopify DK 7392879935685 42090001825989 large
Sokind - Pure Kindness Brystvortecreme
Kr. 189,95
Korrigerende pleje mod alderspletter

Whitening cremer vil hjælpe med at fjerne alderspletter, hvis de bruges regelmæssigt, og vil også forhindre forekomsten af ​​​​ny mørkfarvning af huden. Det er ikke muligt helt at slippe af med stærk pigmentering ved hjælp af kosmetik , men lysende produkter med syrer og retinoider vil bidrage til mærkbart at udjævne teint.

Lysende kosmetik vil hjælpe:

 • Reducer kontrasten af ​​​​synlige mørke pigmentpletter på ansigt, hals og hænder.
 • Minimer pletstørrelsen.
 • Forhindre fremkomsten af ​​nye og mørkere eksisterende ufuldkommenheder.

Typer af anti-pigmenteringskosmetik:

 • .Cremerne er velegnede til daglig brug og korrigerer ved længere tids brug pletter og forhindrer fremkomsten af ​​​​nye.
 • Serum er kendetegnet ved en høj koncentration af aktive stoffer og har en intensiv effekt på mørke områder af huden og lysner dem.
 • Masker er en nødmetode, der hjælper med hurtigt at lysne din hud og udjævne din teint.

 

Sammensætning af lysende kosmetik til ansigtet
 • Retinoider (vitamin A-derivater) fremskynder processen med hudcelleregenerering og hjælper med at bekæmpe selv spor af post-acne og vedvarende aldersrelateret pigmentering.
 • Koncentreret anti-aging pleje Redermic med retinol lysner alderspletter i ansigtet, udglatter selv udtalte rynker og udjævner teint.
 • Vitamin C (ascorbinsyre) er en anden komponent, der fremmer fornyelse af epidermis og accelererer kollagensyntesen. C-vitamin hjælper hudceller med at bekæmpe frie radikaler og forhindre oxidativ stress. Kosmetik med højt C-vitamin vil hjælpe med at fjerne alderspletter i ansigtet.
 • Antioxidant hudfornyelsesserum Vitamin C10 med høje koncentrationer af C-vitamin bekæmper alle ældningstegn, udjævner ansigtets tone og tekstur og er velegnet til pleje af følsom hud.
 • Intensiv anti-aging pleje Redermic C10 med ren C-vitamin (10% af sammensætningen) og hyaluronsyre genopretter hudens elasticitet, naturlig udstråling, bekæmper effektivt rynker og pigmentering.
 • Arbutin sænker melaninsyntesen og er kendt for sine udtalte lysende egenskaber.
 • Syrer (glykolsyre, mælkesyre, æblesyre, kojic, azelainsyre) fremskynder hudens fornyelse og gør pigmenteringen godt hvid.
 • Korrigerende creme-gel til problemhud mod ufuldkommenheder og post-acne Effaclar Duo(+) med lipo-hydroxysyre + salicylsyre har en skånsom eksfolierende effekt og fremmer hudens regenerering.
 • Glabridin letter ikke kun pigmentering, men har også en anti-inflammatorisk effekt.

 

Sådan slipper du af med alderspletter i ansigteto Magasin Eight Hour Allover Miracle Oil 100 Ml 18420683 ABDE93 large
Eight hour allover miracle oil 100 ml.
Kr. 162,50

Sådan slipper du af med alderspletter i ansigteto Beautycos Miqura Have A Miqura Day Moisturizing Face Sheet Mask 79017964 5713125002495 large
Miqura have a miqura day moisturizing face sheet mash
Kr. 20,00
Æstetiske procedurer, der hjælper med at fjerne alderspletter:
 • Laserterapi er dyb opvarmning af væv med en laserstråle, der udløser aktiv fornyelse af dermis og epidermis.
 • Fototerapi er en skånsom, målrettet metode til at slippe af med alderspletter ved hjælp af en bredbåndslyspuls, der aktiverer processerne for kollagen- og elastinproduktion.
 • Elos (elektro-optisk synergi) er en kombination af lys- og elektriske teknologier, der ødelægger celler med højt pigmentindhold uden at beskadige omgivende væv.
 • Mesoterapi er en injektionsmetode til at introducere en lysende cocktail eller en alternativ behandling af mørke områder af huden med en mesoscooter med mange nåle.
 • Kemisk peeling baseret på syrer påvirker det øvre eller dybe hudlag, fremmer fremskyndet vævsfornyelse og hjælper med at rense ansigtet, udjævne hudtone og tekstur.
 • Kryoterapi er en metode til at udsætte huden for lave temperaturer (inert gas nitrogen eller kold luft -150/-190ºС), øge blodforsyningen og accelerere cellemetabolismen.
 • Fonoforese er en ultralydseffekt på problemområder i huden, hvorigennem aktiv lysende og fornyende komponenter indføres i dermis.

 

Er det muligt at fjerne alderspletter i ansigtet ved hjælp af folkemedicin

Pigmentpletter i ansigtet kan også lysnes ved hjælp af folkemedicin, for eksempel masker lavet af revne mandler, citronsaft, honning, persille og creme fraiche. Sådanne hjemmemetoder er ikke effektive og kan fremkalde en allergisk reaktion og hudirritation og øger også lysfølsomheden, så de anbefales ikke til brug af hudlæger og kosmetologer.

Kosmetiske formler bruger standardiserede modificerede planteekstrakter, der virker specifikt og har en varig og mere udtalt effekt, og derfor er mere pålidelige.

 

Sådan slipper du af med alderspletter i ansigteto Proshop Rosalique 3 in 1 Anti redness Cream 32435739 3102426 large
Rosalique 3-in-1 anti-redness cream
Kr. 169,00

Sådan slipper du af med alderspletter i ansigteto Beautycos Miqura Pastel Yellow Clay Peel off Mask 59649567 5713125002082 large
Miqura pastel yellow clay peelable mash
Kr. 20,00

Sådan slipper du af med alderspletter i ansigteto Magasin Face Oil Stimulating 88596715 AAAJ97 large
Face oil stimulating
Kr. 240,00
Forhindrer fremkomsten af ​​pigmentpletter på huden
 • Brug hver dag, selv på overskyede dage, produkter med høj UV-beskyttelsesfaktor for at undgå høj melaninproduktion og forekomsten af ​​alderspletter fra solen. For at beskytte mod ultraviolet stråling i et bymiljø er produkter med SPF-25/30 egnede; til en badeferie skal du vælge produkter med SPF-50 .
 • Klem ikke bumser eller rør ved betændte områder af huden med dine hænder: med alderen falder overhudens evne til at regenerere sig selv, og stagnerende pletter kan forblive på betændelsesstedet.
 • Du bør ikke være overivrig med brugen af ​​aggressive midler, for eksempel skrappe og kemiske eksfolieringsmidler, alkoholholdige produkter, som beskadiger og udtørrer epidermis, og bremser cellefornyelsen.
 • For at pleje moden hud skal du bruge produkter med antioxidanter, der forhindrer oxidativ stress af huden og for tidlig aldring ved 35 år – sådanne produkter tjener som en god forebyggelse af forekomsten af ​​ikke kun pigmentering, men også rynker.
 • Efter lysende æstetiske procedurer, afskalninger eller hårfjerning i ansigtet kan der for eksempel forekomme pigmentpletter eller irritation under næsen. For at forhindre deres forekomst skal du bruge Cicaplast Baume B5 SPF 50 – en genoprettende, beroligende ansigtsbehandling, der forhindrer forekomsten af ​​alderspletter, beroliger huden og reducerer betændelse.