Med begyndelsen af ​​den varme årstid eller under længe ventede ferier forsøger mange at bruge mere tid udendørs og sole sig i solens stråler. Glem ikke, at ultraviolet stråling har en ødelæggende effekt på huden, som, hvis der ikke er tilstrækkelig beskyttelse mod UV-stråler, reagerer med solskoldning. Hvad er farerne ved sådanne skader, og hvad skal man gøre, hvis huden er solskoldet .

 

Tegn på, at huden brænder i solen.
Førstehjælp: hvad skal man gøre, hvis man bliver solskoldet?
Hvad skal du ikke gøre, hvis du er solskoldet?
Hvordan vælger man et effektivt after-sun kosmetisk produkt?
Anmeldelse af La Roche-Posay after-sun kosmetik
Forebyggelse af brændende hud i solen

Hudcremer og lotioner til solbeskyttelse og hvordan man behandler solskoldning Med24 Derma Aftersun Lotion 200 Ml 49443809 5709954012996 large
Derma Aftersun Lotion - 200 Ml.
Kr. 46,00

Hudcremer og lotioner til solbeskyttelse og hvordan man behandler solskoldning Med24 Avivir Aloe Vera Kids Sunsafe Spf 30 150 Ml 41912053 5708751435007 large
Avivir Aloe Vera Kids Sunsafe Spf 30 - 150 Ml
Kr. 136,00
Grader af solskoldning

Der er flere stadier af solskoldning :

 • 1. grads forbrænding:-  karakteriseret ved rødme (erytem) i huden, som viser sig inden for 1,5-4 timer efter længere tids udsættelse for direkte sollys, ledsaget af svie og nogle gange hævelse af det berørte væv. Normalt forsvinder ubehaget i løbet af 3-5 dage, hvorefter kløe, en følelse af stramhed og afskalning af huden opstår.
 • 2. grads forbrænding:-  karakteriseret ved kraftig rødme: huden bliver bordeaux i farven, svulmer mærkbart, blærer med flydende gulligt indhold kan opstå på de berørte områder, ved brud blotlægges hudens kimlag, karakteriseret ved en smertefuld reaktion på ydre berøring og irritation. Sår heler på 7-14 dage, normalt uden at danne et ar. Efter fuldstændig heling begynder huden at skalle af i lag.

Hudcremer og lotioner til solbeskyttelse og hvordan man behandler solskoldning Nicehair Roensboel Sun Lotion Day Cream Spf 15 59781509 104978 large
Rønsbøl Sun Lotion Day Cream Spf 15
Kr. 99,00

Hudcremer og lotioner til solbeskyttelse og hvordan man behandler solskoldning Motatos Ormsalva Aktiv Hud Salve 96203075 MS227226 large
Ormsalva active skin ointment
Kr. 39,00

Hudcremer og lotioner til solbeskyttelse og hvordan man behandler solskoldning Bahne James Read Tanning Mitt 88885986 shopify DK 7261557096645 41721197691077 large
James Read - Tanning Mitt
Kr. 56,00
Hvor hurtigt forsvinder forbrændt hud?

Varigheden af ​​vævsreparation kan påvirkes af følgende faktorer:

 • skadens sværhedsgrad;
 • område og lokalisering af hudlæsioner;
 • offerets alder;
 • medicin du tager;
 • rettidig levering af førstehjælp.

Kroppen reagerer ofte på omfattende vævsskader ved at øge kropstemperaturen, feber, kulderystelser, ledsaget af dehydrering For at fremskynde restitutionen, drik mere rent vand og tag et febernedsættende middel.

Førstehjælp: Hvad skal man gøre, hvis man bliver solskoldet?

Hvis det ikke var muligt at beskytte din hud mod overdreven udsættelse for ultraviolet stråling, og du har en solskoldning, så tag foranstaltninger, der vil lindre tilstanden og hjælpe med at lindre symptomerne på betændelse:

 • Hvis du er hårdt solskoldet på stranden, når du vender hjem, skal du afkøle din varme hud ved at tage et køligt (men ikke iskoldt) brusebad, påføre en våd kompres på de berørte områder af kroppen eller sprøjte termisk vand på dem – dette vil hjælpe lindre smerter.
 • Kosmetik mærket “after sun” med en kølende effekt, en kraftig beroligende, genoprettende og fugtgivende effekt vil hjælpe med at lindre forbrændingssymptomer (forbrænding, følelse af stramhed, ømhed) og lindre hudtilstand. Formlerne for sådanne produkter omfatter: panthenol, allantoin, planteekstrakter og olier, termisk vand.
 • Når du går udenfor, skal du sørge for at bruge produkter med en høj grad af beskyttelse (SPF 50) og dække beskadigede områder af kroppen med tøj lavet af naturlige materialer.
 • Hvis du har fået en 2. grads forbrænding, må du under ingen omstændigheder selv åbne blærerne – på den måde risikerer du at introducere en infektion i det åbne sår.
 • I tilfælde af langvarig udsættelse for solen og fravær af tydelige tegn på solskoldning, tro ikke, at påvirkningen af ​​ultraviolet stråling er forbigået dig: selvom rødme ikke vises, starter ubeskyttet eksponering for direkte sollys processen med fotoældning af hud: for tidlige rynker, pigmentering, tørhed og afskalning vises, tab af fasthed og elasticitet af væv, rosacea.

Hudcremer og lotioner til solbeskyttelse og hvordan man behandler solskoldning Foetex Australian bodycare gaveaeske 21912149 large 1
Australian body care gift box
Kr. 299,00

Hudcremer og lotioner til solbeskyttelse og hvordan man behandler solskoldning Bahne James Read Click And Glow Self Tan 73036816 shopify DK 6798983233733 40277895381189 large
James Read - Click And Glow Self Tan
Kr. 192,50

Selv efter kort solbadning skal du sørge for at bruge genopbyggende og fugtgivende after-sun-produkter, som hjælper med at bevare din huds skønhed, sundhed og ungdom.

Hvad bør du ikke gøre, hvis du har solskoldning?

 Hvis din hud er alvorligt solskoldet, vil rettidige foranstaltninger hjælpe med at lindre smerten og lindre den derhjemme. Vær opmærksom på almindelige fejl, der kan forværre din tilstand

   Hvis du bliver solskoldet, anbefales det strengt ikke at:

 • Påfør fermenterede mælkeprodukter til de berørte områder: kefir, creme fraiche, yoghurt osv. Lad bedstemors metoder ligge i fortiden! Denne metode øger risikoen for at indføre bakterier i svækket og beskadiget hud, hvilket vil forværre situationen.
 • Smør de beskadigede områder med vegetabilsk olie (oliven, kokos, etc.), som danner en tæt hinde på den beskadigede overflade og forhindrer vejrtrækning og naturlig afkøling af vævene.
 • Undgå at bruge alkoholholdige produkter: alkohol vil yderligere udtørre solskadet og dehydreret hud, hvilket vil forværre dens tilstand.
 • Påfør ikke is på de berørte områder – en skarp temperaturkontrast kan forårsage forfrysninger i vævet, hvilket vil øge den inflammatoriske reaktion.
Hvordan vælger man et effektivt after-sun kosmetisk produkt?

Moderne producenter producerer after-sun produkter af forskellige typer og teksturer:

 • mælk
 • fløde
 • lotion
 • mousse
 • gel
 • skum

Når du vælger et produkt, skal du være opmærksom på, hvilken hudtype det er beregnet til:

 • Til fedtet hud skal du vælge lette teksturer: geler, lotioner, after-sun mælk med ikke-komedogene og hypoallergene formler. Undgå fødevarer med højt indhold af olier og fedtstoffer.
 • Til tør hud skal du vælge fugtgivende og fugtbevarende formler baseret på planteekstrakter, termisk vand, hyaluronsyre: cremer, mælk, mousse.
 • Til følsom hud er lette, beroligende og genopbyggende produkter velegnede, for eksempel skum og mælk baseret på panthenol og aloeekstrakt. Vælg produkter mærket “hypoallergenisk.

Vær opmærksom på de komponenter, der er inkluderet i produktet,  dem, der er indeholdt i de største mængder, er angivet i begyndelsen af ​​listen og omvendt. Giv fortrinsret til produkter, der har vand, fugtgivende og genoprettende komponenter i første omgang, og anti-brændingsprodukter er midt på listen.

Hudcremer og lotioner til solbeskyttelse og hvordan man behandler solskoldning Med24 Juhldal Aftersun Lotion 150 Ml 92116404 5709333111128 large 1
Juhldal Aftersun Lotion - 150 Ml
Kr. 108,00

Hudcremer og lotioner til solbeskyttelse og hvordan man behandler solskoldning Coolshop Sol De Janeiro Rio Deo Cheirosa 40 11836798 23E78X large
Sun dè janeiro - rio deo cheirosa 40
Kr. 134,00

Hudcremer og lotioner til solbeskyttelse og hvordan man behandler solskoldning Bilka Nivea Q10 hudpleje 92064526 large
Nivea q10 skincare
Kr. 79,00
Forebyggelse af hudbrænding i solen
 • Påfør altid en højbeskyttelsessolcreme (SPF 30-50) på udsat hud.
 • Påfør Sanskrin 15-20 minutter før du går ud i solen i et jævnt lag på 1-2 mm, og vær særlig opmærksom på de fremspringende dele af kroppen.
 • Bestem din fototype og følg anbefalingerne for længden af ​​soleksponering og brug af UV-beskyttelse.
 • Forny beskyttelsen hver 2. time og efter hver svømmetur.
 • Hvis du slapper af ved stranden eller poolen, skal du vælge solcremer, der er mærket “vandafvisende”.
 • Mens du går, skal du dække udsatte områder af din krop med langærmet tøj lavet af naturlige stoffer, og glem ikke en hat – det vil beskytte dig mod at brænde din afsked og hedeslag.