For at vælge den rigtige korrigerende ansigtspleje skal du være styret af din hudtype og behov. En forkert valgt skønhedsrutine kan forværre tilstanden af ​​epidermis, fremkalde overdreven talgproduktion, forårsage irritation, tørhed og ubehag. For at eliminere sådanne negative ændringer vil vi fortælle dig, hvordan du selv bestemmer din ansigtshudtype .

 

Ansigtshudtype: hvad kan det være?

Dermatologer skelner mellem følgende hudtyper :

 • Fedtet eller problematisk
  Denne type er karakteriseret ved forstørrede porer, ujævn tekstur og en tendens til at blive fedtet. Udslæt (akne) kan ofte forekomme. Hud af denne type er normalt tæt, mindre følsom over for påvirkning af eksterne faktorer og ældes langsommere på grund af selvhydrering med talg. Fedtet hud kan blive værre af dehydrering, manglende rensning af porer eller kontrol af talgkirtlerne.
 • Tør eller følsom
  Type udsat for den hurtigste ældning: dehydrering af dermis fremkalder tab af fasthed, elasticitet og forekomsten af ​​fine rynker og irritationer. Porerne er usynlige, udslæt forekommer sjældent. Huden er tynd, reaktiv, flagende og kræver særlig pleje. Efter vask eller rensning er der ofte en følelse af let stramhed og ubehag.
 • Kombineret (blandet)
  En kombination af fedtet og tør hud på forskellige områder af ansigtet: T-zonen (hage, næse, pande) er kendetegnet ved intens sebumsekretion og lider ofte af betændelse; i U-zonen (kinder og kindben) er huden tværtimod tør . Din daglige rutine for kombineret hud kan omfatte en kombination af kosmetik til fedtet og tør hudtyper. Du kan også bruge universelle 2-i-1 kombinationsprodukter.
 • Normal
  Karakteriseret ved fraværet af synlige manifestationer af mangler. Normal hud har en ensartet farve og tekstur, en sund mat tekstur og kræver ikke særlig pleje – du skal blot opretholde en optimal balance af epidermis.

Hvad er min hudtype i ansigtet? Yves rocher Solbeskyttelse Krop Spf 30 150 Ml 33821947 77904 large
Sunscreen - body spf 30, 150 ml
Kr. 159,00

Hvad er min hudtype i ansigtet? Foetex Revitalift hudpleje 91318276 large
Revitalift skincare
Kr. 25,00

Hvad er min hudtype i ansigtet? Bahne Karmameju Serum Lotion Infinity 58009158 shopify DK 7133587833029 41288206057669 large
Karmameju - serum lotion, infinity
Kr. 349,00

Kan hudtype ændre sig gennem livet?

Ansigtshudtypen bestemmes genetisk, men under indflydelse af mange faktorer (både interne og eksterne) kan den ændre sig gennem en persons liv .

For eksempel kan tilstanden af ​​epidermis påvirkes af hormonelle ændringer af forskellige typer:

 • graviditet,
 • overgangsalderen,
 • nogle hormonsygdomme,
 • pubertet.

Ændringer i ansigtshudens tilstand kan også forekomme på grund af en pludselig ændring i klimaet, ændringer i kosten, på grund af regelmæssig stress, mens du tager visse medikamenter eller forkert udvalgte hudplejekosmetik. Egnet pleje kan rette op på eksisterende problemer af hver type, hvad enten det er overdreven talgproduktion ledsaget af acne, tørhed, afskalning eller øget følsomhed.

Hvad er min hudtype i ansigtet? Beautycos Dermaceutic Mask 15 Purifying Mask 50 Ml 78887086 3760135011117 large
Dermaceutic mash 15 purifying mash 50 ml
Kr. 368,50

Hvad er min hudtype i ansigtet? Coolshop Filorga Skin unify Intensive Serum 30 Ml Skin unify Cream 50 Ml 28938600 23D5TP large
Filorga - skin-unify intensive serum 30 ml skin unify cream 50 ml
Kr. 469,00

Sådan bestemmer du din ansigtshudtype derhjemme

Hvordan bestemmer man selv sin hudtype ? En hudlæge eller kosmetolog vil hjælpe dig med at gøre dette korrekt. Du kan også tjekke tilstanden af ​​din epidermis derhjemme ved hjælp af simple tests.

Du kan visuelt bestemme din hudtype som følger:

 • Hvis der ikke er synlige ufuldkommenheder i dit ansigt, er farven sund og ensartet, teksturen er glat (uden ruhed), huden er mat, der er ingen olieagtig glans, så har du en normal hudtype.
 • Hvis din ansigtshud er tynd, porer er næsten usynlige på den, og der sjældent opstår udslæt, så har du en tør type med disposition for overfølsomhed. De vigtigste kendetegn ved denne type er tørhed, en følelse af ubehag og stramhed og afskalning. Desuden er den tørre type mest tilbøjelig til for tidlig aldring og forekomsten af ​​fine rynker og dehydreringslinjer.
 • Hvis der er overdreven fedtet glans og udslæt i dit ansigt (acne, post-acne), så har du en fedtet hudtype. Denne type er karakteriseret ved ujævn relief, tekstur og en jordagtig teint. Hvis den anførte hudtilstand er typisk for T-zonen (hage, pande, næse), og kinderne forbliver matte og uden udslæt, så har du en kombineret type.

How To Visually Determine Your Skin Type Using A Napkin

 • To find out your skin type, wash your face with your usual cleanser. After washing, do not use additional nourishing or moisturizing products.
 • 30 minutes after washing, when the sebaceous glands begin to actively produce sebum, apply a dry or mattifying napkin to your face for 20 seconds.
 • Assess the condition of the napkin:
  – If there is a noticeable oily mark in the T-zone, you have combination skin.
  – A greasy mark on all parts of the face indicates an oily type.
  – Barely noticeable traces of lard on the napkin are normal.
  – If there are no traces at all, then you are the owner of the dry type.

Below we present some simple tests that will help you understand what skin type you have.

Online test for at bestemme hudtype

Nedenfor er en klassisk test til at bestemme din hudtype .

1. Hvordan føles din hud efter vask?
a) Der er ingen ubehag, huden er frisk og strålende.
b) Der opstår en følelse af stramhed, tørhed og ubehag.
c) Allerede 20 minutter efter vask kommer der en let olieagtig glans i ansigtet.
d) Efter vask virker ansigtet overdrevent skinnende i T-zonen, kindområdet forbliver mat.

2. Hvilke fornemmelser oplever huden, hvis du forsømmer stadiet med at fugte den?
a) Jeg bruger ikke fugtighedscreme, min hud føles fantastisk uden den.
b) Fugtighedscreme er en væsentlig del af min skønhedsrutine, da min hud uden den bliver tør og stram.
c) Uden at fugte øges ansigtets olieagtige glans.
d) Uden at fugte, øges ansigtets olieagtige glans i T-zonen, kindområdet forbliver mat.

3. Vurder tilstanden af ​​porerne i ansigtet
a) Porerne er usynlige, udslæt vises praktisk talt ikke.
b) Porer er næsten usynlige, udslæt forekommer sjældent.
c) Porerne er for det meste forstørrede, der er ufuldkommenheder i ansigtet: bumser, hudorme, udslæt.
d) Porer forstørres kun i området af panden, næsen og hagen. Der er ingen porer i U-zonen eller de er knapt mærkbare.

4. Reagerer huden på påvirkning af ydre og indre faktorer: dårlig ernæring, dårlige vaner (rygning, overdrevent alkoholforbrug), miljøforurening, klimaændringer osv. a) Reagerer slet ikke
.
b) Der opstår tørhed, irritation, kløe.
c) Overdreven fedtet glans vises i ansigtet og acne forværres.
d) Udslæt vises på panden, næsen og hagen.

5. 30 minutter efter rensning af huden, uden først at påføre en baseplejecreme, påfør et papir eller en matterende serviet på dit ansigt i 20 sekunder. Beskriv serviettens tilstand.
a) Der er ingen mærker tilbage på servietten.
b) Der var ingen mærker tilbage på servietten, men der opstod rødme på huden og dens følsomhed steg.
c) Spor af talg er let synlige på servietten.
d) Der er betydelige fedtede pletter på servietten.

Testresultater – hvis de fleste af svarene er i blokken:

 • A – du har normal hudtype.
  Tillykke, du har den mest beskedne type – normal. Tilstanden af ​​epidermis er konsekvent god, der er ingen olieagtig glans eller udslæt, porerne er usynlige, huden føles behagelig. Til daglig pleje af denne type skal du vælge kosmetik mærket “til normal hud”.
 • B – du har tør følsom hudtype.
  Tørre hudtyper er ofte disponerede for overfølsomhed: allergiske reaktioner, tørhed, afskalning, kløe, ubehag er hyppige ledsagere af tør epidermis. For at passe på denne type skal du vælge hypoallergen kosmetik.
 • C – du har fedtet hudtype.
  Overdreven fedtet glans i ansigtet, som vises inden for en halv time efter rensning af huden, og hyppige udslæt er sikre tegn på den olieagtige type. For at passe på denne type skal du vælge kosmetik mærket “ikke-komedogen”.
 • D – du har kombineret hudtype.
  T-zonen har en tendens til at være fedtet og synlig, mens kinderne og området under øjnene har tendens til at være tørre og følsomme. For at pleje denne type skal du vælge kosmetik mærket “til kombineret hud”. Flere anbefalinger til pleje af kombinerede hudtyper.

Hvad er min hudtype i ansigtet? Beautycos Eneomey Purify Cleanser 150 Ml 65558779 3401360263901 large
Eneomey purify cleanser 150 ml
Kr. 338,35

Hvad er min hudtype i ansigtet? Bahne Raaw By Trice The Magical Skin Ritual Gaveaeske 17177512 shopify DK 8552562032986 47126675521882 large
Raaw city trice - thé magical skin ritual gift box
Kr. 311,25

Hvordan man plejer forskellige hudtyper korrekt

At vælge den rigtige korrigerende pleje er hovedårsagen til, at du skal kende din hudtype . På trods af at hver af dem kræver en individuel tilgang og udvælgelse af passende hudplejeprodukter , er der grundlæggende trin i en skønhedsrutine, der er relevante for alle.

 • Udrensning er den første og vigtigste fase af hudpleje for enhver type. Ansigtsrensning er rettet mod skånsomt at fjerne urenheder: kosmetiske rester, støv, talg, sved. Udfør også regelmæssigt dybderensning (eksfoliering) af ansigtet ved hjælp af scrubs, peeling eller gommages (alt efter din hudtype) for at eksfoliere døde hudceller i epidermis.
 • Toning er den sidste fase af udrensningen. Toneren genopretter hudens normale pH-niveau og fremmer en bedre indtrængning af de aktive stoffer i din cremeformel i de dybe lag af dermis.
 • Fugtgivende er nødvendigt for alle hudtyper, uden undtagelse, og regelmæssigt. Højkvalitets hydrering er ansvarlig for blødhed, elasticitet og beskyttelse af epidermis mod dehydrering og tidlig aldring.
 • Ernæring er ansvarlig for at beskytte huden og styrke dens hydrolipidkappe, som hjælper epidermis med at modstå eksterne negative faktorer. Der er forskellige teksturer og formler af nærende produkter til forskellige hudtyper.
 • Solbeskyttelse er også nødvendig for enhver hudtype og ikke kun i den varme årstid. UV-stråler er en af ​​de vigtigste skadelige faktorer, under den skadelige påvirkning af hvilken kroppen udløser en række reaktioner designet til at beskytte huden, og selv i den kolde årstid har UV-stråling en negativ effekt på epidermis og bidrager til dens acceleration. fotoaldring.

Den olieagtige type kan også være dehydreret og endda følsom, dette sker på baggrund af forkert udvalgt aggressiv pleje: med misbrug af alkohol tonic, scrubs, produkter med syrer og retinol. Vær opmærksom på at fugte epidermis.

Hvad er min hudtype i ansigtet? Motatos Mossa Cleansing Micellar Water Juicy Clean 34589110 MS227008 large
Mossa cleansing micellar water juicy clean
Kr. 29,00

Hvad er min hudtype i ansigtet? Bahne Karmameju Ph Solution 02 Hero Hudpleje 6588494 shopify DK 6799412396229 40278371860677 large 1
Karmameju - ph solution 02, hero skincare Kr. 74,25
Kr. 74,25

Hvad er min hudtype i ansigtet? Beautycos Kora Organics Active Algae Lightweight Moisturizer Refill 50 Ml 21436882 9342759005891 large
Kora organics active algae lightweight moisturizer refill 50 ml
Kr. 230,00
 • Fedtet hudtype

Hovedopgaven for fedtet hud er ikke at blive til problematisk hud. Den olieagtige type har brug for rensning af høj kvalitet to gange dagligt samt matterende, anti-inflammatoriske og helende produkter. Vælg ikke-komedogene produkter, der ikke indeholder alkohol eller olier. Eksfolierende produkter skal være skånsomme: skrubber med små partikler eller peelinger til problemhud.

 • Tør hudtype

Dem med tørre hudtyper anbefales ikke at vælge produkter med syrer og retinol, som forårsager irritation og afskalning. Dit motto er delikatesse. Til sådanne dermis er nærende og fugtgivende (fugtighedsbevarende) hypoallergene formler med SPF-filtre egnede. Natproduktet skal indeholde lipider, der hjælper med at skabe en naturlig beskyttende film af epidermis. Rensningen skal være delikat og blød. To gange om ugen skal du eksfoliere eller bruge scrubs til at eksfoliere døde partikler af epidermis og forny celler.

 • Kombineret (blandet) ansigtshudtype

For at fugte og blødgøre tørre områder, brug nærende, fugtgivende formler, og til T-zonen, brug lette geler eller væsker med en matterende effekt.

 • Normal hud og hvordan man plejer den

Den normale type har brug for regelmæssig basispleje for at bevare skønhed og sundhed, samt beskyttelse mod for tidlig aldring.