Ansigtsprimer er makeup-artisters hemmelige våben, der migrerer fra catwalks til kvinders kosmetiktasker . Makeup-guruer starter ikke makeup på ansigt, læber, øjne eller endda øjenvipper uden et tyndt lag foundation, som de hævder “ændrer alt”: det gør påføringsprocessen lettere, forbedrer udseendet af makeup i ansigtet, og sparer endda på andre makeupprodukter.

Selvom primere kom i brug tilbage i forrige århundrede – deres skaber siges at være makeupartist og grundlægger af Laura Mercier-mærket Laura Mercier – bruger mange dem stadig ikke i daglig makeup. Men forgæves gør de livet meget lettere.

 

Hvad er en ansigtsprimer?

Mange mennesker har hørt om ansigtsprimere og makeupbaser, men hvad er det? Primer, eller foundation eller basemakeup, er et produkt, der forbereder huden på forskellige områder af ansigtet til påføring af foundation, læbestift og øjenmakeupprodukter. Afhængigt af sammensætningen gør basen huden glat, opstrammer eller fylder porerne, matterer ansigtet, korrigerer rødme og fugter endda huden. Hvis vi oversætter til analogiernes sprog, gør ansigtsprimere det samme som spartelmasse – de glatter ud “lærredet”, før du påfører et nyt lag. En primer af høj kvalitet forlænger holdbarheden af ​​makeup og holder den frisk så længe som nødvendigt.

 

 Til makeup er en dråbe produkt på størrelse med en ærte (eller et par dråber flydende eller olieprimer) nok. Bruger du mere vil huden ikke absorbere det helt og foundationen skaller af.

Hvad er makeup primere og hvordan man bruger det Magasin Truth Banana Bright Sun Kissed Face Primer 23232189 AUWE60 large
Rentals banana bright sun kissed face primer
Kr. 205,00

Hvad er makeup primere og hvordan man bruger det Beautycos Jane Iredale Hydrating Spray Balance Stop Beauty Waste 90 Ml 91920054 8686446801270 large
Jane Iredale Hydrating Spray Balance Stop Beauty Waste 90 Ml
Kr. 137,00
Primer funktioner

Hvad er en ansigtsprimer til? De fleste af dem udfører følgende funktioner.

 •  Forbedre udseendet af makeup

Primere udjævner og blødgør huden, så foundations ser naturlige ud, krøller ikke og understreger ikke afskalning, skygger og eyeliner sætter sig ikke fast i øjenlågets folder, ligger uden huller og er mere pigmenterede, og læbestifter tørrer ikke ud læberne og er ikke “ædt op” på et par timer .

 •  Udjævn hudens mikrorelief

Primere udfylder og udjævner visuelt forstørrede porer og fine linjer, hvilket skaber en sløring – eller filtereffekt. Takket være dette understreger foundations og concealere ikke ujævnheder på hudens overflade.

 •  Udjævn hudtonen

Hvis primeren indeholder beroligende ingredienser, lindrer den rødme og irritation. Hudtonen bliver glattere, og en sund glød vises. Den maskerer ikke ufuldkommenheder, som foundation gør, men huden ser friskere ud.

 • Forlæng holdbarheden af ​​makeup

Hovedfunktionen af ​​ansigtsprimere. Foundations indeholder komponenter, der ikke tillader foundation at “blandes” med talg. På grund af dette holder makeup længere og ser friskere ud end påført på ren hud. Nogle baser indeholder specielle bindekomponenter.

 • Hybridformler fugter, nærer, blødgør og beskytter huden

Der findes primere på markedet med plejende ingredienser, der gør, at du undgår flere lag før makeup. Sådanne produkter erstatter fugtgivende og nærende cremer, og nogle tilføjer endda solcremefiltre.

 • Gem fundament

Da primere udfylder porerne, udjævner hudtekstur og delvist skjuler ufuldkommenheder, kan du bruge mindre foundation.

 • Gør tørre skygger lysere

Life hack, hvis skyggerne ikke er pigmenterede nok, vil de se lysere ud på bunden. Enhver øjenmakeup, der har en base nedenunder, bliver glattere og krøller ikke.

 

Typer af primere: efter tekstur, formål og anvendelsesområder

Primere er ligesom hudplejeprodukter opdelt i kategorier afhængigt af deres egenskaber og formål.

Efter tekstur
 • Gel Let og forfriskende. Kan ikke mærkes på huden. De kan være matterende, fugtgivende og blødgørende. Oftest farveløs, men der er farvekorrigerende grønne og orange bunde. Velegnet til normal, kombineret og fedtet hud.
 • Silikone nivelleringsbaser. Udglatter og blødgør synligt huden, udfylder ujævnheder, porer og fine rynker. De skaber en sløringseffekt: Huden ser ud som om den er blevet retoucheret. Universal tekstur til alle hudtyper, undtagen tør og problematisk. Silikoner kan udtørre huden, hvilket er godt til fedtet hud, men giver afskalning på tør hud.
 •  Liquid De letteste primere, der minder om lotion og serum.
 • Olier På trods af navnet efterlader de ikke en fedtet oliefilm. Fordel – ofte lavet med vegetabilske olier, rig på nærende og beroligende ingredienser. Let, overbelast ikke huden og porerne som silikone.
 • Creme der er også creme primere til ansigtet – ret tætte formler med en høj koncentration af plejende ingredienser.
Efter formål
 • Matting regulerer talgproduktionen og kontrollerer olieagtig glans. Ved at reducere talgproduktionen forlænges holdbarheden af ​​foundations. Mattgørende komponenter kombineres godt med silikonebaser. Et fremragende valg for dem med fedtet og kombineret hud.
 • Fugtgivende de gør huden blødere og mere elastisk, eliminerer afskalning, på grund af hvilket fundamentet ser naturligt ud og ikke understreger ujævnheder. Velegnet til alle hudtyper, især tør og meget tør.
 •  Beroligende fjerner rødme og irritation. Et fremragende valg til reaktiv hud og kolde årstider. Beroligende komponenter indgår ofte i olier.
 • Udjævnende virker de på samme måde som matterende, men de indeholder færre talgregulerende komponenter. Oftest baseret på silikoner. Anbefales til moden hud, da den udfylder fine rynker.
 • Korrigerende kaldes de også “toning”. Designet til at korrigere uønskede nuancer: rødme, alderspletter, mørke rande under øjnene. Indeholder grønne, lyserøde og gule pigmenter.
 • Med reflekterende/skinnende partikler spreder de lys, hvilket skaber effekten af ​​hud oplyst indefra. På grund af lysets brydning “slører” de huden og gør små ufuldkommenheder mindre mærkbare. Velegnet til brug uden foundation.
Efter  anvendelsesområde
 • Der er udviklet separate primere til ansigt, øjenlåg og læber. Øjenlågsprimere lysner øjenskygger og andre produkter, forhindrer dem i at krølle og forlænger deres slid øjenlågsprimer påføres oven på foundationen og ikke under den.
 • Læbeprimere blødgør afskalning, forhindrer tørhed og skaber en perfekt glat base for læbestifter, blyanter og andre produkter.

Hvad er makeup primere og hvordan man bruger det Coolshop Australian Gold Botanical Farvet Ansigtscreme Spf 50 88 Ml 30983378 237AT5 large 1
Australian gold - botanical colored face cream spf 50 88 ml
Kr. 209,00

Hvad er makeup primere og hvordan man bruger det Magasin Jasmin Oil Blend 41912482 ADKP02 large
Jasmin Oil Blend
Kr. 231,00

Hvad er makeup primere og hvordan man bruger det Coolshop Oskia Super 16 Pro collagen Serum 79121074 23AY67 large
Oskia - super 16 pro-collagen serum
Kr. 409,00

 Primeren skal dække alle områder af ansigtet, inklusive området under øjnene, siderne af næsen og hagen, som ofte savnes. Ellers vil fundamentet ligge ujævnt.

Sådan vælger du en ansigtsprimer

Alle primere udjævner huden , men de fleste har yderligere fordele. Når du kender din huds egenskaber, kan du nemt vælge en ansigtsprimer, der korrigerer dem. Først og fremmest bør du fokusere på din hudtype , som dikterer de fleste af dens tilstande.

 • Tør hud

Tør hud er mere modtagelig for afskalning end andre typer. Uden ordentlig forberedelse vil fundamentet fremhæve dem og falme. For at undgå at påføre flere lag pleje, kan du vælge en gel eller creme fugtgivende primer med hyaluronsyre, NUV eller algeekstrakt. Nærende, oliebaserede primere virker godt til at forsegle fugt og forhindre tørre pletter i at dukke op hele dagen.

 • Fedtet hud

Hovedformålet med foundations til fedtet hud er at kontrollere talgproduktionen og skjule porerne. I dette tilfælde er det bedre at foretrække silikone- eller olieprimere. Mærkeligt nok er det olieprodukter, på grund af deres naturlige sammensætning, der effektivt normaliserer talgkirtlernes funktion, fjerner olieagtig glans og ikke tilstopper porerne.

 • Normal hud

Ethvert grundlæggende vil fungere som normalt. Om efteråret og vinteren kan du foretrække nærende, fugtgivende og beroligende, og om sommeren og foråret – lettere gel eller silikone ved særlige lejligheder.

 • Kombineret hud

De samme fundamenter som til fedtet hud eller universelle vil gøre.

 • Følsom og reaktiv hud

Hvis din hud er tilbøjelig til udslæt og betændelse, er det bedre at undgå silikonebaser: de er ret tætte og kan forårsage forværring. Lette gel-, creme- eller ikke-komedogene oliefoundations med højt indhold af beroligende ingredienser er velegnede.

 

Sådan bruger du ansigtsprimere korrekt: grundlæggende fejl

Der er ingen særlige hemmeligheder i, hvordan man bruger ansigtsprimer. Det er vigtigt at overholde flere betingelser, så primeren udjævner huden godt og ikke fremhæver ufuldkommenheder, der kan fjernes.

 • Eksfolier din hud, før du lægger makeup. Syre eller blød mekanisk peeling er velegnet.
 • Hvis primeren ikke indeholder fugtgivende ingredienser, så påfør din egen creme, toner eller serum. Hvis det hævder at være “fugtgivende”, spring dette trin over.
 • Brug lette klappende bevægelser, påfør primer på ansigtet fra midten til periferien. Påfør med fingrene eller brug en svamp/børste.
 • Vent til basen tørrer eller absorberer. Dette tager normalt fra ti sekunder til et par minutter.
 • Påfør foundation, concealer og (eller) pudder som normalt.
 • Hvis du bruger øjenlågsfoundation, så påfør det efter foundation

Hvad er makeup primere og hvordan man bruger det Coolshop Kora Organics Noni Glow Face Oil 10 Ml 74491176 237FM6 large
Kora organics - noni glow face oil 10 ml
Kr. 149,00

Hvad er makeup primere og hvordan man bruger det Med24 Mellisa Day Cream Dry Skin 50 Ml 84329704 5709915089357 large
Mellisa day cream dry skin - 50 ml.
Kr. 206,00

 Hvis fedtet hud er tilbøjelig til at få udbrud, er det bedre at undgå silikonefoundations til fordel for gel- eller oliefoundations.

Har alle brug for en ansigtsprimer

Ja og nej. Spørgsmålet om, hvorfor ansigtsprimere er nødvendige for dem med normal hud, er velbegrundet.

Primer er ikke en obligatorisk del af plejen, men en mulighed, der gør livet lettere og endda sparer andre penge. Ligesom mange dele af moderne skønhedsritualer er foundations venner, hvis du bruger dem korrekt og følger anvisningerne for udvælgelse og påføring.

I den kolde årstid kan primere desuden beskytte huden mod vind og kulde, forhindre afskalning, lindre rødme og opretholde et passende niveau af hydrering, hvis de indeholder de passende ingredienser. I varmt vejr forlænger de holdbarheden af ​​makeup og udjævner huden for effekten af ​​”photoshoppet” hud.

Derfor er primeren til dem med normal hud uden ujævnheder eller tørre områder et valgfrit lag, der nogle gange kan udskiftes med en fugtighedscreme. For dem, der har ujævnheder, afskalninger, pigmentpletter og andre ufuldkommenheder i ansigtet, vil primeren få din hud til at se ud som om den er på coveret: glat, blød og strålende.

Hvad er makeup primere og hvordan man bruger det Hairoutlet Youngblood Liquid Mineral Foundation Sand 75822749 2386 large
Youngblood Liquid Mineral Foundation - Sand
Kr. 269,00

Hvad er makeup primere og hvordan man bruger det Nicehair Roensboel Face Oil 30 Ml Udloebsdato 69297625 71090 large
Rønsbøl Face Oil 30 Ml Udløbsdato
Kr. 99,00

Hvad er makeup primere og hvordan man bruger det Motatos Isadora Cover Up Concealer 50 Fair Blonde 86111070 MS227750 large
Isadora cover up concealer 50 fair lace
Kr. 45,00
Life hacks med primerolie

Oliens potentiale kan afsløres på andre usædvanlige måder.

 • For at få din hud til at gløde indefra, tilsæt en dråbe olie til din foundation. Belægningen bliver så naturlig og gennemskinnelig som muligt.
 • Hvis concealer fremhæver rynker omkring øjnene, påfør en dråbe primer på folderne, og det vil blødgøre og fylde problemområdet.
 • Læg en eller to dråber primer på penslen, som du påfører foundation eller blush med: produktet påføres nemt og glat, unødvendige bevægelser med penslen er ikke nødvendige.
 • Vil du gøre mat læbestift blank? Påfør en dråbe på malede læber for en forførende, dugfrisk finish.
 • Primeren kan også bruges som et selvstændigt læbeprodukt: En dråbe vil fugte og blødgøre følsom læbehud, samt lindre irritation og fremskynde helingen af ​​mikrorevner.
 • Primerolie er en glimrende base til ansigtsmassage (se billede med ansigtsprimer). Regelmæssig massage garanterer en gennemtestet anti-aging løfteeffekt. Ved længere tids brug af massageapparater (eller håndmassage) i kombination med olie forbedres blodcirkulationen, ansigtsmusklerne slapper af og hævelsen aftager. Huden ser rødmosset, tonet og strålende ud.
 • Det er især effektivt at massere om aftenen for at lindre træthed i dagtimerne, nære og fugte huden inden sengetid.

 

 Det er vigtigt at overveje din huds behov. Hvis der er udslæt på det, bør du opgive silikoneformler.