Hvem vil ikke gerne have ren , blød hud uden hudorme? Denne omfattende guide viser dig, hvordan du gør det! Vi dækker hvert trin, fra rensning til eksfoliering til fugtgivende. Vi vil også vise dig, hvilken effektiv og naturlig behandling du skal bruge, med en anti-hudorme effekt.

Hvad er en hudorm?

Huorme , der jævnligt ses på nakke, ansigt , bryst og ryg, er hudsygdomme forårsaget af irritation af hårsækkene og overdreven talgproduktion.

Fra et fysisk synspunkt fremstår hudorme som bumser. De er åbne knopper under huden. Disse knopper er fyldt med olie og død hud. Det sorte, der observeres på disse knopper, skyldes lysreflektionen på folliklerne, som er årsagen til de observerede sorte pletter.
Disse hudsygdomme påvirker mennesker i alle aldre. De er dog mere fremhævede hos unge og mennesker, der oplever hormonelle ændringer. Men rolig, det er fuldt muligt og normalt at have dem efter 30 år.
Nogle forskningsresultater har bevist, at hudorme påvirker alle mindst én gang i deres liv. Det er dog blandt unge, vi ser den højeste grad af kærlighed. Hos voksne er der en andel på 10 til 20 % berørt.
Da hudorme ikke er sygdomme som sådan, kan de ikke påvirke dit fysiske helbred. Det er dog hovedsageligt ud fra et æstetisk synspunkt, at dette udgør et problem, og det er derfor, vi skriver denne artikel.

Sådan renser du ansigtet fra hudorme Foetex Face Facts Ceramide bodycream Elizabeth Arden 8 hour lip protection stick eller haandcreme 46151316 large
Face facts ceramide body cream elizabeth arden 8 hour lip protection stick or hand cream
Kr. 99,00

Sådan renser du ansigtet fra hudorme Magasin Clean Reserve Body Buriti Hydrating Body Lotion 296 Ml 43400008 AVST27 large
Clean reserve piece buriti hydrating piece lotion 296 ml
Kr. 220,00

Sådan renser du ansigtet fra hudorme Magasin Eight Hour Cream Skin Protectant 50 Ml 97030505 AGJJ24 large
Eight hour cream skin protectant 50 ml.
Kr. 152,65

Hvordan og hvorfor opstår hudorme?

Hudorme opstår ofte, når åbningen af ​​hudfolliklen bliver blokeret. Det skal huskes, at en follikel er en lille pose, hvorfra hår vokser. Udover håret indeholder denne lille sæk også en kirtel kaldet talgkirtlen. Det er sidstnævnte, der er oprindelsen til produktionen af ​​talg.
Sebum er en olie, der hjælper huden med at forblive blød på en regelmæssig basis. Så hvordan dannes hudormen?
Nogle gange kan døde celler ophobes ved åbningen af ​​hudfolliklen. Denne opbygning danner et bump kaldet en comedo. Fra dette tidspunkt vil dannelsen af ​​hudormen afhænge af, om bumpen forbliver åben eller lukket.
Når toppen af ​​bumpen er lukket, kaldes det whitehead. Når sidstnævnte forbliver åben, kaldes det en hudorm.

Mange faktorer kan øge risikoen for at udvikle hudorme. Blandt disse har vi:

 • Forbrug af medicin såsom kortikosteroider, androgener og lithium;
 • Høj talgproduktion;
 • Ophobning af visse typer bakterier på huden;
 • Hormonelle ændringer;
 • Irritation af hårceller;

Ifølge nogle meninger kan den type mad og drikke, der indtages, også være årsagen. Sidstnævnte mener, at forbruget af mejeriprodukter og sukkerholdige fødevarer som kulhydrater kan være udløsende. Forskere finder dog ikke en stærk sammenhæng mellem disse fødevarer og udseendet af hudorme.
Det skal bemærkes, at der er to typer hudorme: acne-relaterede hudorme og forstørrede pore-relaterede hudorme.

Hudorme forbundet med acne

Acne-relaterede hudorme dannes generelt under graviditet, efter brug af prævention eller ukorrekt rensning af huden. Så hvordan dannes acne hudorme? Disse er forårsaget af en ophobning af talg. Som vi nævnte ovenfor, er talgens rolle at beskytte huden ved at holde den regelmæssigt blød. Imidlertid forårsager overskydende sekretion af dette stof skabelsen af ​​en mikrocyste, som bliver sort ved kontakt med luft. For disse typer hudorme behøver du ikke gøre noget for at bekæmpe dem. Faktisk forsvinder de ofte af sig selv. Så vær forsigtig, prøv ikke at gennembore dem med fingrene, du risikerer at gøre situationen værre.

Sådan renser du ansigtet fra hudorme Coolshop Beaute Pacifique Creme Paradoxe 50 Ml Serum Paradoxe 30 Ml 57246366 23C6DJ large
Beauté pacifique - cream paradoxical 50 ml serum paradoxical 30 ml Kr. 629,00
Kr. 629,00

Sådan renser du ansigtet fra hudorme Coolshop Dr Hauschka Soothing Cleansing Milk 145 Ml Rose Dag Cream 30 Ml 28988045 23J4ZS large
Dr. Hauschka - soothing cleansing milk 145 ml rose day cream 30 ml Kr. 275,00
Kr. 275,00

Hudorme forbundet med forstørrede porer

Som deres navn antyder, dannes hudorme med forstørrede porer som følge af poreudvidelse. Det kan ske, at porerne udvider sig på grund af høj talgproduktion, alderspåvirkning eller utilstrækkelig udrensning af huden.

 • Da de er åbne på grund af ekspansion, kan disse porer blive tilstoppet af urenheder eller forurening. Det er ophobningen af ​​dette affald, der er årsagen til dannelsen af ​​hudorme.
 • Som vi nævnte ovenfor, forsvinder acne-relaterede hudorme af sig selv. Men dette er ikke tilfældet for dem, der opstår efter udvidelsen af ​​porerne. Til sidstnævnte skal du anvende behandlinger, der vil eksfoliere dem, derefter rense huden i dybden og behandle forstørrede porer.

Hvordan behandler man hudorme?

For at kunne behandle hudorme effektivt, skal du vælge en behandling, der respekterer din hud. Frem for alt bør du undgå behandlingsmetoder, der kan forårsage endnu mere skade på din hud. Derfor er det vigtigt at notere sig, hvad man skal gøre, og hvad man ikke skal gøre for at få et bedre resultat.

Hvad skal man undgå

Først og fremmest er det godt at vide, at hudlægen eller kosmetologen er de bedste mennesker til behandling af hudorme. Men hvis du vælger hjemmebehandling, er her, hvad du bør undgå at gøre:

 • Undgå at bruge hudormeplastre eller injektioner, som kan beskadige din hud;

Undgå at bruge sugeanordninger Behandlingsmetoder, der taler for brugen af ​​sugeanordninger til at udtrække talg, er ved første øjekast meget attraktive. Men deres praksis kan forårsage mere skade end gavn for huden. Faktisk kan de produkter, der anvendes ved denne metode, være skadelige for huden eller endda forårsage revner i blodkarrene.

 • Undgå manuelle udtrækninger

Mange mennesker er altid fristet til at behandle deres hudorme derhjemme. Desuden er det, hvad mange gør ved at trække deres hudorme ud med hænderne. Denne måde at gøre tingene på, som ved første øjekast ser ud til at være meget praktisk, kan slet ikke anbefales.

Faktisk kan manuel udtrækning af hudormen føre til brud på folliklen og resultere i dannelsen af ​​en cyste. Cysten kan forårsage en meget mere alvorlig hudinfektion.

 • Brug produkter med forsigtighed

Ved forkert brug kan anti-hårde plastre og stripnings- og udtørrende masker irritere og beskadige huden.

 • Undgå også at bruge produkter, der vil angribe din hud, såsom alkoholbaserede opløsninger;
 • Vedtag god personlig hygiejne og pleje regelmæssigt din hud ved at eksfoliere;

Frem for alt skal du undgå at udsætte dig selv for solen så ofte som muligt. Faktisk har lang eksponering for solen den virkning, at hudens overfladelag fortykkes. Dette fører til en ophobning af talg, som bidrager til dannelsen af ​​hudorme . Mange mennesker, der har hudorme, har altid lyst til at knibe dem med deres negle. Dette anbefales overhovedet ikke. For ved at gøre dette kan du efterlade ar og forårsage yderligere skade på din hud .

Sådan renser du ansigtet fra hudorme Bahne Meraki Face
Meraki - face exfoliate
Kr. 99,95

Sådan renser du ansigtet fra hudorme Bilka Elizabeth Arden Green tea hudpleje 3052611 large
Elizabeth arden green tea skincare
Kr. 75,00

Sådan renser du ansigtet fra hudorme Beautycos Jurlique Radiant Skin Foaming Cleanser Stop Beauty Waste 80 G 89811912 7394960376556 large
Jurlique radiant skin foaming cleanser stop beauty waste 80 g
Kr. 40,00

Hvad skal man gøre

Det skal dog bemærkes, at der er mange produkter, som kan eksfoliere og blødgøre huden for at slippe af med hudorme.

Hvis du beslutter dig for selv at udføre din behandling derhjemme uden at gå til hudlægen, bør du først sørge for, at de hygiejniske forhold er perfekte under behandlingen.

For eksempel skal du vaske dine hænder og desinficere det område, der skal behandles, med en antiseptisk opløsning. Medbring en ren serviet, som du vil bruge til at indsamle det affald, der evakueres, når du klemmer hudorme.

For at gøre din opgave lettere, skal du påføre en salicylsyreopløsning på det område, der skal behandles, et par dage før behandlingen. Det vil blødgøre hudorme før behandling.

Når du har lavet de nødvendige foranstaltninger, kan du trygt bruge nedenstående metoder til at behandle dine hudorme.

 • Brug en hudbørste til at slippe af med hudorme
 • En blød hudbørste kan hjælpe dig med at slippe af med døde celler på din hud. Imidlertid,
 • hudlæger anbefaler at bruge det lejlighedsvis. Ligeledes bør du undgå at bruge
 • børster med hårde børster, som kan angribe huden.

Det skal dog erkendes, at hudbørster gør det nemt at eksfoliere døde celler.

Brug af salicylsyre til at slippe af med hudorme Salicylsyre er en kraftfuld aktiv ingrediens, der hjælper med at behandle hvide og hudorme. Takket være dens anti-uperfektionsegenskaber nedbryder den let alle stoffer, der tilstopper porerne. Således hjælper det med at slippe af med overskydende olie og døde hudceller.

Ud over dette hjælper produkter indeholdende salicylsyre også med at slippe af med daglige snavs og makeupaflejringer.

 Selvom du er vant til at vaske dit ansigt to gange om dagen, så gør en indsats for at bruge det mindst en gang om dagen. Til at begynde med kan du kun bruge det om aftenen. Dette er for at se, hvordan din hud opfører sig med produktet. Når du bemærker, at din hud reagerer positivt på det, skal du påføre det morgen og aften.

 

 Hvis du har følsom hud, så snart du først bemærker de uønskede virkninger af produktet, skal du stoppe med at bruge det med det samme.

Sådan renser du ansigtet fra hudorme Bahne Sokind Blissful Moments Sheet masker 68744074 shopify DK 7392880099525 42090001989829 large
Sokind - blissful moments sheet masks
Kr. 169,95

Sådan renser du ansigtet fra hudorme Nicehair Masque Me Up Moisturizing Sheet Mask 1 Piece 70164260 102389 large
Masque me up moisturizing sheet mash 1 piece
Kr. 19,00

Brug en naturlig creme maske til at behandle dine hudorme effektivt

Uanset hvilken lidelse eller sygdom, der kan påvirke dig, har naturlig behandling altid været den mest populære sammenlignet med andre behandlingsformer, fordi den ikke giver bivirkninger.

Det er med denne logik, at “Dot is not a option”-løsningen blev udviklet. Ved at bruge den som en maske til at behandle dine hudorme, vil du være mere end tilfreds med de resultater, den vil give dig.

Indeed er en maske med en sund og naturlig formel, der ikke skader huden. Hvis du leder efter en komplet løsning til at slippe af med dine hudorme, takket være dens dobbelte handling, vil denne løsning give dig mulighed for at rense og eksfoliere din hud i dybden. Faktisk hjælper den dig med at frigøre alle de urenheder, den indeholder, og rense alle hudorme, selv de mest indlejrede under huden.

Pasta er ikke kun effektiv mod hudorme . Sidstnævnte virker også på grimme pletter. Faktisk gør dets astringerende egenskaber det muligt at tørre vævene og på sin side lette helingen.

 

Hvordan skal bruges for at få mest muligt ud af disse egenskaber?

Først og fremmest skal det huskes, at denne pasta-teksturmaske er et 99% naturligt og vegansk produkt. Som vi allerede har påpeget, behøver du ikke frygte nogen som helst bivirkninger. Når det er sagt, for at drage fordel af de fordele, som dette produkt kan give dig, skal du følge instruktionerne defineret nedenfor:

Påfør en stor klat af pastaens tekstur som en maske på det område, du ønsker at behandle. Lad virke i 5 minutter og skyl derefter grundigt med rent vand. Ved kontakt med vand vil du bemærke, at pastaen omdannes til mælk, hvilket tillader ultra-let skylning, og efterlader huden blød og lysende. Ved at påføre den regelmæssigt, vil du bemærke en generel forbedring af din hud og en forsvinden af ​​hudorme.

Andre naturlige løsninger kan du også slippe af med hudorme med naturlige hjemmelavede løsninger. Faktisk er der en hel række. Vi har dog udvalgt dem, der er mest effektive. Det er behandlinger lavet af bikarbonat, citron og æggehvide.

 Før du fortsætter med en af ​​disse behandlinger, skal du først tage et dampbad for at åbne porerne. Hvad består den af? Det går simpelthen ud på at lægge kogende vand i en beholder og læne sig over det.

Mens du gør dette, skal du lægge et håndklæde over dit hoved for at forhindre damp i at slippe ud. Hold denne position i et par minutter. Når du er færdig, skal du tørre dit ansigt ved forsigtigt at duppe håndklædet på det. Når du er færdig, kan du fortsætte med en af ​​de naturlige behandlinger nedenfor:

 • Behandling baseret på bikarbonat

Du kan også prøve at slippe af med hudorme på din hud ved at bruge en blandet opløsning af bagepulver og citron. For instruktioner, bland to spiseskefulde bagepulver med en halv citronsaft. Blandingen giver dig mulighed for at opnå en tyk pasta. Påfør pastaen på det område, der skal behandles, og lad det sidde i tyve minutter, før det skylles med koldt vand. Gør det hver dag i en uge.

 • Behandl hudorme med citron

Udover at citron kan fungere som basisingrediens til andre behandlinger, kan du også bruge den alene uden at skulle blande den med et andet produkt. Det skal bemærkes, at citron har dyder, der kan være meget gavnlige for huden.

Til behandling af hudorme, her er instruktionerne til at følge:

 • Udtræk citronsaften i en beholder, der kan opbevares i køleskabet;
 • Påfør saften på det område, der skal behandles, med bomuld;
 • Når det er påført, lad det tørre. Gør det sådan hver aften inden du går i seng;