Med ankomsten af ​​et barn i familien står unge forældre ofte over for problemet med at vælge børns kosmetik. Det brede udvalg af produkter til babyhudpleje er forvirrende: hvad skal man kigge efter, hvilke formler er at foretrække, hvilke egenskaber skal produktet have? Vi fortæller dig, hvordan du vælger den rigtige pleje, så den er velegnet til et barns sarte, tynde og følsomme hud .

 

Sådan vælger du den rigtige babycreme Bahne Lille Kanin Lotion 40905794 shopify DK 7286815523013 41802015834309 large
Little rabbit - lotion
Kr. 49,95

Sådan vælger du den rigtige babycreme Coolshop Burts Bees Baby Bee 69902432 23BT6U large
Burt s bees - baby bee
Kr. 129,00

Funktioner af børns hud

Børns hud er meget forskellig fra voksen hud og er særligt sårbar over for ydre miljøpåvirkninger. For at give komfort til din babys hud og forhindre tørhed og irritation, er det vigtigt at vælge de rigtige sarte produkter til daglig pleje.

Efter en baby er født, begynder dens tynde epidermis (det øverste hudlag) bare at tilpasse sig miljøet. Epidermis, som udfører hudens barrierefunktioner, er 3 gange tyndere hos en baby end hos en voksen, så hos børn er der øget fordampning af fugt fra hudens overflade, og den er mere tilbøjelig til hurtig dehydrering. Den øverste, den såkaldte The stratum corneum of epidermis hos et barn er løsere end hos en voksen, hvorfor der er større risiko for indtrængning af skadelige stoffer. Desuden indeholder et barns hud mere vand og færre lipider end en voksens hud, og talgkirtlerne udskiller praktisk talt ikke talg – det vil sige, at der er en ubalance i vand-fedtbarrieren, som kan føre til tørhed. Ved slutningen af ​​det første leveår modnes hudceller, stratum corneum i epidermis gradvist tykkere, og efter omkring tre år tilpasser barnets hud sig til det ydre miljø.

Et barns hud har en lav surhedsgrad pH og stort set ingen beskyttende pigment melanin, et dårligt udviklet immunsystem til at beskytte huden, så det er mere modtageligt for mikrober, UV-stråling og eksterne faktorer, der kan fremkalde negative hudreaktioner.

Hvorfor har du brug for babycreme?

Tør babyhud er et af de mest almindelige problemer, som næsten enhver ung mor står over for. Afskalning, mikrorevner, betændelse og irritation – alt dette bringer ubehag for babyer og er en årsag til bekymring for deres forældre. En korrekt udvalgt babycreme hjælper med at styrke det hydrolipide (beskyttende) lag af barnets hud, understøtter dets barrierefunktioner og evne til at modstå eksterne aggressive faktorer, forhindre dehydrering og forlænge følelsen af ​​komfort.

Sådan vælger du den rigtige babycreme Coolshop Lille Kanin Baby Spa Gavesaet 78745468 23H9BT large
Little rabbit - baby spa gift sets
Kr. 329,00

Sådan vælger du den rigtige babycreme Coolshop Lille Kanin Sos Balm 100 Ml 43068408 23H9BE large
Little rabbit - sos balm 100 ml
Kr. 169,00

Sådan vælger du den rigtige babycreme Coolshop Lille Kanin Fed Creme 150 Ml 33990622 23H9B6 large
Little rabbit - clove cream 150 ml
Kr. 159,00

Babycremens gavnlige egenskaber

Traditionelt er børns hudplejeformler rettet mod at fugte, blødgøre, reducere ubehag og beskytte . Lad os se på de vigtigste egenskaber ved kosmetik til de små:

 • Fugtgivende og blødgørende er hovedfunktionerne i babyplejeformler. Da hudens beskyttende lipidbarriere ikke er tilstrækkeligt dannet, mister celler hurtigt fugt. Fugtgivende komponenter i sammensætningen hjælper med at opretholde vandbalancen og forhindre dehydrering og tørhed af huden.
 • Fremskynder restitutionen, styrker og beskytter huden. Børns hud har ofte brug for særlige plejeprodukter, der hurtigt beroliger og genopretter barnets hud.

En anden vigtig funktion er at styrke og genoprette følsom huds naturlige beskyttende egenskaber. Babyers hud er særligt modtagelig for ydre irriterende stoffer, hvorfor det er så vigtigt at understøtte dens beskyttelsesmekanismer.

Sådan vælger du den rigtige babycreme Coolshop Lille Kanin Lotion 250 Ml 27008760 23H9AT large
Little rabbit - lotion 250 ml
Kr. 139,00

Sådan vælger du den rigtige babycreme Coolshop Lille Kanin Bad Shampoo 500 Ml 92320777 23H9CE large
Little rabbit - boat & shampoo 500 ml
Kr. 159,00

Sådan vælger du den rigtige babycreme Coolshop Lille Kanin Bath Shampoo 100 Ml X 2 77339887 23HE4R large
Little rabbit - bath & shampoo 100 ml x 2
Kr. 99,00

Sådan vælger du en babycreme: sammensætningsfunktioner, mærkning

Vælg pleje ud fra din babys basale hudbehov. Produkter fra din mors kosmetiktaske er muligvis ikke egnede til hans sarte, tynde, følsomme hud, da de kan fremkalde en uønsket reaktion. Hvis du synes, det er svært at vælge kosmetik til børn på egen hånd, skal du kontakte en specialist.

Hvad skal du være opmærksom på, når du vælger babycreme? Først kan du evaluere dens sammensætning. hjælpe med at lindre, fugte, blødgøre, genoprette og styrke børns hud. Blandt dem er:

 • vitaminer E, F;
 • B-vitaminer (niacinamid, panthenol);
 • planteekstrakter (calendula, kamille);
 • Zinkoxid;
 • glycerol;
 • madecassoside;
 • vegetabilske olier, for eksempel sheasmør, kokos, avocado.

Husk, at ikke alle babyhudplejeprodukter er velegnede til nyfødte. Tjek emballagen for aldersmærkninger, de er: “til babyer” mærket “0+”, for større børn – mærket “3+”. Også på emballagen kan der være mærker hypoallergenisk” eller “testet under opsyn af hudlæger og børnelæger.

 

Sådan vælger du den rigtige babycreme Coolshop Lille Kanin Lotion 100 Ml X 2 87990640 23HE4C large
Little rabbit - lotion 100 ml x 2
Kr. 125,00

Sådan vælger du den rigtige babycreme Bahne Lille Kanin Bad Baby Olie 65890689 shopify DK 7286815686853 41802015998149 large
Little rabbit - boat & baby oil
Kr. 99,95

Regler for brug af babycreme

Børneprodukter adskiller sig også med hensyn til deres brug:

 • fugtighedscreme kan bruges regelmæssigt fra fødslen;
 • beroligende – for eksempel til følsom og atopisk hud;
 • før du tager en ble på, bruges specielle produkter med beroligende og beskyttende komponenter;
 • rige nærende cremer skaber en beskyttende film på overfladen af ​​huden, der forhindrer virkningerne af dårligt vejr;
 • I perioder med solrig aktivitet, før du går udenfor, skal du bruge børns solcreme med den maksimale grad af beskyttelse mod UVA- og UVB-stråler (SPF 50+).

Før du bruger en ny babycreme , anbefaler eksperter at teste for allergisk tolerance af dens formel: påfør en lille mængde af produktet på barnets underarm og vent 48 timer. Hvis der ikke er rødme, hævelse eller ubehag på huden, kan du bruge produktet som anvist.