Huden på en nyfødt baby er en meget delikat, uformet integumentær struktur. Efter fødslen begynder barnet at komme i kontakt med forskellige miljøforhold. Det er nødvendigt at sørge for omhyggelig pleje af sin hud for at forhindre eller hjælpe med at klare bleudslæt, tørhed og irritation.

 

Indholdsfortegnelse:

 • Særlige kendetegn ved hudstrukturen hos nyfødte
 • Regler for babyhudpleje
 • Vask en baby
 • Korrekt kropspleje
 • Baby hudplejeprodukter
 • Almindelige hudproblemer hos børn

Hudpleje til nyfødt baby: retsmidler til tør hud Bahne Lille Kanin Lotion 92633809 shopify DK 7286815523013 41802015834309 large
Little rabbit - lotion
Kr. 49,95

Hudpleje til nyfødt baby: retsmidler til tør hud Bahne Lille Kanin Fed Creme 90498112 shopify DK 7286815752389 41802016096453 large
Little rabbit - clove cream
Kr. 99,95

Som alle organer og systemer i en babys krop , er huden på en nyfødt stadig umoden og især modtagelig for irriterende stoffer.

Funktioner af babys hud:

 • Løs struktur af det øverste lag. Cellerne i det ydre hudlag er løse og kan let afskalles. Det nederste lag (basalmembran) er dårligt udviklet og består af fiber med et lille antal tætte fibre. Derfor kommer huden let til skade og er mindre modstandsdygtig over for infektioner.
 • God blodtilførsel til babyens hud gør det muligt at “ånde”, men bidrager til hurtig indtrængning af infektion i blodbanen.
 • Babyens talgkirtler, under påvirkning af hormoner fra modermælken, producerer overskydende talg i de første dage. Derefter vender sekretionen tilbage til normal og genoptages igen i puberteten.
 • Underudviklede svedkirtler i huden, hvilket let fører til overophedning af den nyfødte.
 • Barnets hud ophober væske, som trænger gennem tynde, uformede lag og tilbageholdes i epidermis. Nogle stoffer (f.eks. urinstof) trænger også godt gennem hudbarrierer, hvilket let forårsager irritation og allergi.

Umodenheden af ​​en nyfødts hud, dens høje følsomhed og permeabilitet kræver særlig pleje – blid og grundig.

 • Undgå langvarig kontakt af babys hud med urin og afføring: dette fører til irritation og bleudslæt ;
 • tøj skal være blødt, helst lavet af naturlige materialer og uden sømme;
 • undgå direkte sollys: på grund af den umodne varmeudvekslingsproces kan babyen blive overophedet,
 • brug ikke daglige plejeprodukter, der kan forårsage tør hud eller udvikling af dermatitis hos et barn; Hvis det er muligt, bør kosmetik til børn ikke indeholde konserveringsmidler;
 • tag luftbade: lad babyens hud “ånde”, tag ikke en ble på umiddelbart efter hygiejneprocedurer ;
 • Amning hjælper også med at opretholde en sund hud og udvikle barnets generelle immunitet.
 

Hudpleje til nyfødt baby: retsmidler til tør hud Bahne Lille Kanin Bad Baby Olie 7552124 shopify DK 7286815686853 41802015998149 large
Little rabbit - boat & baby oil
Kr. 99,95

Hudpleje til nyfødt baby: retsmidler til tør hud Bahne Sokind Little Miracle Creme 92944736 shopify DK 7392880066757 42090002022597 large
Sokind - little miracle cream
Kr. 119,95

Hudpleje til nyfødt baby: retsmidler til tør hud Bahne Sokind Bubble Time Shampoo Kropssaebe 14871921 shopify DK 7392879870149 42090001760453 large
Sokind - bubble hour shampoo & body soap
Kr. 119,95

Barnet skal vaskes efter behov. Vær opmærksom på alle dele af babyens ansigt. Morgenpleje omfatter følgende procedurer:

 • aftørring af øjenlåg, øjenbryn og indre hjørner af øjnene med en vatpind (tag en separat vatpind for hvert øje);
 • behandling af babys hud i øreområdet, da modermælkserstatning eller modermælk kan komme i kontakt med det under fodring: Brug en ren, fugtig vatpind til forsigtigt at tørre ørerne og området bagved af.

Tuden skal rengøres efter behov. Læg en steril vatpind i blød i saltvand, og fjern forsigtigt, for ikke at beskadige slimhinden, tørre skorper med blide rotationsbevægelser. Alle bevægelser skal være langsomme og forsigtige: babyens hud er meget sart og kan let komme til skade.

 

Mens du svømmer, kan du undvære specielle produkter. Det er vigtigt at huske, at alkalisk sæbe eller for hårdt vand kan forårsage dermatitis.

Bad din baby før sengetid om natten, efter aftenfodring – dette stimulerer barnet til at danne den korrekte daglige rutine.

 
Forbered vandet til svømning (den optimale temperatur er 37-38 grader, brug et specielt termometer til at måle). Sænk langsomt barnet ned i badekarret, mens du støtter ryg, hoved og balder. Vask ansigtet og hovedområdet først, og arbejd dig derefter gradvist ned til resten af ​​kroppen. Ved afslutningen af ​​badet skal du skylle dit barn med rent vand. Efter badning skal eventuel resterende fugt forsigtigt duppes med et blødt, varmt håndklæde: husk, at babyens hud er meget sart, så den må ikke gnides. Nu kan barnet blive klædt i tidligere forberedt rent tøj. Hele proceduren tager 15-20 minutter, afhængigt af barnets adfærd.

 

Hudpleje til nyfødt baby: retsmidler til tør hud Magasin Mushie Baby Lotion Green Lemon 400 Ml 6925424 BBMD39 0008 large
Mushie baby lotion green lemon 400 ml
Kr. 76,97

Hudpleje til nyfødt baby: retsmidler til tør hud Magasin Mushie Baby Balm 100 Ml 41781348 BALU79 0008 large
Mushie baby balm 100 ml
Kr. 94,47

Der er særlige krav til babyplejeprodukter:

 • babylotion til skånsom hudrensning bør ikke indeholde kunstige dufte og alkohol;
 • babycreme og olie har blødgørende og beskyttende egenskaber, øger elasticitet og fasthed, de kan bruges i hudpleje efter dermatitis;
 • babysæbe bør ikke indeholde alkaliske komponenter;
 • Du bør ikke bruge babyshampoo til at bade børn under et år mere end 1-2 gange om ugen.

Hvis din nyfødte har tør hud, kan du bruge specielle produkter til badning. Før du bruger en creme , lotion eller andet produkt, skal du sørge for, at dit barn ikke er allergisk over for det.

 

Hudpleje til nyfødt baby: retsmidler til tør hud Magasin Mushie Baby Oil 145 Ml 14195597 BBMD34 0008 large 1
Mushie baby oil 145 ml
Kr. 76,97

Hudpleje til nyfødt baby: retsmidler til tør hud Magasin Mushie Baby Shampoo Body Wash Lavender 400 Ml 27107017 BBMD44 0008 large
Mushie baby shampoo & piece wash lavender 400 ml
Kr. 76,97

Hudpleje til nyfødt baby: retsmidler til tør hud Magasin Mushie Baby Cream 100 Ml 29186842 BBMD37 0008 large 1
Mushie baby cream 100 ml Kr. 76,97
Kr. 76,97

En nyfødt babys hud er let irriteret. De mest almindelige problemer er:

Bleeksem (bleudslæt). Oftest udvikler det sig på steder, hvor bliver svøbes eller bæres. Det er rødme og hævelse af huden i området af balder, perineum, ydre kønsorganer og naturlige folder. En ugunstig konsekvens kan være tilføjelsen af ​​en infektion, som fører til udvikling af pustulære sygdomme. Barnet bliver klynkende, lunefuldt, spiser og sover dårligt.

En af årsagerne til udviklingen af ​​dermatitis er overførslen af ​​en baby fra naturlig fodring til blandet eller kunstig fodring. Dette fører til ændringer i afføringens egenskaber og en stigning i indholdet af allergifremkaldende enzymer i det. At holde en baby i våde bleer i lang tid får komponenterne i babyafføring til at forårsage hudirritation.

Hvilken pleje kræver en nyfødts hud med bleeksem? Prøv at sikre, at dit barn bruger så lidt tid som muligt i en snavset ble. Vask din baby under rindende vand oftere, klap forsigtigt huden med et håndklæde og giv luftbade. I nogle tilfælde er konsultation med en børnelæge eller hudlæge nødvendig for at ordinere effektive behandlinger, især i tilfælde af komplikationer. For at genoprette huden efter dermatitis skal du nøje følge lægens anbefalinger og opretholde et hygiejnisk regime. For at fremskynde genopretningsprocessen af ​​babyens hud med bleeksem (bleudslæt) kan du bruge specielle produkter, for eksempel i form af salver, der lindrer betændelse på huden, fremmer dens regenerering og skaber en beskyttende åndbar barriere fra ydre irriterende stoffer under bleen. Det anbefales at bruge disse produkter regelmæssigt ved hvert bleskift.

Tør hud kan observere hos en baby på grund af det forkerte valg af babyplejeprodukter såvel som under påvirkning af miljøforhold – overdreven udsættelse for solen, udsættelse for vind. Men overdreven tørhed kan også være et alarmerende signal: det muligvis dehydrering, utilstrækkeligt væskeindtag og i nogle tilfælde dårlig ernæring eller udvikling af sygdomme i det endokrine system. En børnelæge vil hjælpe med at løse dette problem.

Hvis din babys tørre hud udelukkende skyldes eksterne faktorer, skal du være opmærksom på korrekt pleje. Skift dit badeprodukt (eller stop med at bruge det og overvåg din hudtilstand). Sammen med dine børnelæge skal du vælge en højkvalitets fugtighedscreme, olie eller salve specifikt til pleje af dit spædbarns hud.